Kids uit De Strijp nemen nieuw wijkpark enthousiast in bezit

Met veel enthousiasme hebben woensdagmiddag de kinderen uit De Strijp het vernieuwde wijkpark tussen de Endezant en de Lange Dreef in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Björn Lugthart, maar daar hadden de kids niet zoveel boodschap aan: zij stortten zich met groot plezier op de speeltoestellen. Die waren door de werkgroep die bij het park betrokken is bijna allemaal feestelijk versierd.

Over de vernieuwing van het park is lange tijd gesproken. De speeltoestellen waren aan vervanging toe, en ook de inrichting van het parkje liet te wensen over. Samen met de bewoners werd daarom een ontwerp gemaakt voor een nieuwe indeling, en daar heeft men wel een jaar over gedaan. “Heel gemakkelijk ging dat niet, want er waren nogal wat verschillende belangen”, zegt de wethouder. “Het was dus wel een enerverend participatietraject. Zelfs over hoe dit park precies zou moeten heten werd soms verschillend gedacht.”

Uiteindelijk is er echter een schitterend ontwerp uitgekomen, waar alle partijen tevreden over zijn. Het voetbalveld is verplaatst, er zijn nieuwe speel- en fitnesstoestellen gekomen en het park is speels ingericht met boomstammen en mooie speelstenen, waartussen een waterpartij met een pomp. Die hadden de kids al snel gevonden: er werd meteen naar hartelust water gepompt.

Supergaaf

Ook voor de volwassenen is het parkje aantrekkelijker geworden. Er zijn mooie zitplekken gekomen, er kan worden gepicknickt en ook maakt een sportclubje gebruik van het parkje. Kortom, zoals Luthart het uitdrukt: “Het is hier súpergaaf!”

Eén opmerking kwam er nog wel van een van de wijkbewoners na de opening. “Het is prachtig en voor jongere kinderen is het helemaal geweldig. Maar het zou helemaal mooi zijn als er voor jongeren tot twintig jaar ook wat te doen was.”

.

.

.

.

.

.

.