Kids Kronenburghschool beginnen eigen bedrijf

Een teler van trostomaten gooit een tomaat die van de tros valt nu weg. “Dat proces van voedselverspilling willen we verminderen”, vertellen de leerlingen van de Kronenburghschool uit de Rijswijkse Esdoornstraat. Ze haalden tomaten in het Westland, maakten er soep van en vanmiddag proefde wethouder Nicole Dierdorp de eerste soep. Verrast over de smaak, kocht ze direct een liter.

“Er verdwijnt veel meer prima groente en fruit op de afvalberg. Daarvan willen we producten maken en verkopen. De winst gaat naar een goed doel: Greenpeace”, leggen de kids uit. Voor het project zijn ze een echt bedrijf begonnen: ‘K.M.B BEZORGING’. Klanten kunnen bestellen op kmbezorging@gmail.com. Een liter (‘alleen van natuurlijke groenten gemaakt’) kost € 3,50 per liter, maar wordt daarvoor wel thuisbezorgd!

Wethouder Dierdorp greep de gelegenheid aan om te worden rondgeleid door de kinderen. Basisschool Kronenburgh heeft een drietal stromingen. Voor meer- en hoogbegaafd onderwijs, een goede begeleiding is belangrijk dat ze hun motivatie niet verliezen. Beter tot je recht waarbij leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie extra begeleiding krijgen en een internationaal georiënteerde basisonderwijs, waar de Engelse taal een belangrijke rol speelt en ook aansluit op de Internationale school in andere landen.