Keurmerk Opvang voor knaagdierenopvang Knaaghof

Het Rijswijkse Knaaghof, aan de Huis te Landelaan 2, is sinds 2010 het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming regio Zuidwest. Het vangt jaarlijks zo’n 600 konijnen en knaagdieren op. Dat doet het Knaaghof zo goed dat ze het officiële Kiwa Keurmerk Opvang kreeg uitgereikt. De Haagse wethouder Richard de Mos, verantwoordelijk voor Dierenwelzijn toonde zich erg enthousiast over de inzet van de medewerkers en vrijwilligers om dit prachtige doel te bereiken. In zijn toespraak uitte hij grote bewondering voor Het Knaaghof.

Officieel Kiwa Keurmerk
Het Keurmerk Opvang, van de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin, is gericht op zaken als aandacht voor stress reductie bij dieren in de opvang door rekening te houden met de natuurlijke behoefte van elk individueel dier en omgevingsverrijking te realiseren. Ook goede klimaatbeheersing en zorgvuldige hygiëne binnen de opvang en voldoende deskundigheid bij de medewerkers worden getoetst. Door het behalen van dit Keurmerk onderscheidt Het Knaaghof zich van andere opvangcentra in de regio

‘Een konijn is geen konijn’
Tijdens de feestelijke viering van het behaalde Keurmerk sprak wethouder Richard de Mos zijn waardering uit over het feit dat de opvang de gevleugelde uitspraak hanteert ‘één konijn is geen konijn’, want konijnen zijn sociale dieren en moeten per koppel gehouden worden om niet te vereenzamen. Met deze uitspraak roept Het Knaaghof eigenaren van eenzame konijnen op om met hun konijn te komen speeddaten op zoek naar een maatje.

Ruim 700 dieren
Onze gespecialiseerde opvang voor konijnen en knaagdieren vangt jaarlijks ruim 700 dieren uit de regio Den Haag en omstreken op. Met het behalen van deze officiële certificering kunnen we in de toekomst nog veel nieuwe en bestaande eigenaren op een professionele manier van dienst zijn bij het zoeken en vinden van een konijn of ander knaagdier.

Foto: IC Manager Diana van der Lely, beheerder Merel Pieneman en wethouder Richard de Mos