Kerstconcert van Inspirited in Oude Kerk

Vrijdagavond 23 december om 20.00 uur geeft Christelijk zangkoor Inspirited een bijzonder en gratis kerstconcert ‘The Story of the Brightest Night’ in de Oude Kerk aan de Herenstraat, waarin het persoonlijke verhaal van Jozef en Maria over de geboorte van Jezus wordt verteld en gezongen.

De afgelopen maanden heeft Inspirited hard gewerkt aan het kerstconcert “The story of the brightest night.” Voorzitter Arjen Toet: “We wilden het dit jaar eens compleet anders doen. De basis voor ons concert is een prachtig kerstverhaal van Kees Abspoel.  Het verhaal vertelt het volledige kerstverhaal en start bij de ontmoeting tussen Jozef en Maria. In het verhaal worden de persoonlijke gevoelens van Jozef en Maria heel mooi belicht, zoals hun verliefdheid, hun zorgen en hun blijdschap. Het verhaal is zo prachtig!”

Vervolgens heeft het koor uit haar gehele repertoire bijpassende liederen gezocht die de emoties van Jozef en Maria nader ondersteunen. Secretaris Anne-Mieke Ridder: “Dit betekent dat we naast kerstliederen ook nummers uit ons reguliere repertoire ten gehore zullen brengen, zoals In this heart, Walking in the air en Holy ground. De teksten en melodie van deze nummers geven een extra dimensie aan het verhaal. In die zin lijkt wat we gaan doen wel een beetje op The Passion, maar dan over het kerstverhaal.”

Wilt u dit concert bijwonen? Stuur dan een korte e-mail aan l.gink@cvo.nl onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten dat u wenst, zodat u zeker bent van toegangskaarten (het aantal plaatsen is beperkt).