Met kerst is niemand alleen

De Rijswijkse Jacqueline en Boris zijn een initiatief gestart op Facebook om de kerst voor alleenstaande mensen bijzonder te maken. Dat kunnen ouderen zijn, mensen met een zeer laag budget of mensen die alleen zijn met kerst bijvoorbeeld.

Zet een bordje extra op tafel
Heb je een plek vrij aan tafel tijdens kerst, doe dan op de pagina Samen met kerst een oproep. Wil je wat te eten maken en doneren aan iemand, dan kun je dat ook via de pagina aangeven.

De initiatiefnemers van de site hopen heel erg dat de mensen die het slecht hebben, die alleen zijn of die wat aan te bieden hebben, zich dus aan willen en durven te melden op de speciale pagina en daar dus samen uitkomen.

Eerlijke kerst
“Wij zijn niet verantwoordelijk voor afspraken die mensen met elkaar maken en we hopen ook heel erg dat de mensen eerlijk zijn op de pagina. Een maandje krap zitten omdat je teveel hebt uitgegeven aan cadeaus telt dus niet om je op deze pagina aan te melden. Valt dit te controleren? Nee, dus mensen, wees eerlijk en als er vragen of opmerkingen zijn met betrekking tot dit initiatief, stuur mij dan even een pb.”

Boris en Jacqueline doen behalve de Facebookpagina opzetten en beheren ook een duit in het zakje door middel van enkele maaltijden te doneren op kerstavond, 1ste en 2e kerstdag!