Karim van Wij. scoort met video

Karim Ibrahim van de politieke beweging Wij. is in de wolken. Hij maakte als kandidaat raadslid een filmpje over ‘zijn winkelcentrum’ In de Bogaard om bezoekers te vragen hoe ze denken dat het gebied weer bruisend kan worden. Zijn filmpje werd in een week tijd bijna 6.000 keer bekeken. ‘De video is al 88 keer gedeeld en ruim 5500 keer bekeken! Echt top! Nog 5 dagen en dan is het zover, toch best spannend maar ik heb er veel zin in!’, aldus de politicus.

Wat vinden de mensen
Er is al vaker onderzoek gedaan naar hoe de bezoekers van winkelcentrum In de Bogaard denken dat het weer wat kan gaan leven. De belangrijkste drie zaken die genoemd worden zijn leegstand, hoge parkeerkosten, en de toevoeging van winkels met merkkleding.

Zoetermeer Stijl
Verder wordt ook de ‘Zoetermeer stijl’ genoemd. Deze buurgemeente van Rijswijk heeft in het Stadshart voor iedere bezoeker twee uur gratis parkeren per dag gereserveerd. Dit was vroeger drie uur. Daarnaast maakt Zoetermeer veel gebruik van blauwe zones. Deze gratis faciliteiten hebben een positief effect want in het Stadshart in Zoetermeer is het altijd druk.

Terrasjes scoren goed
In de video van Karim komt duidelijk naar voren dat de horeca een positieve uittaling heeft voor het winkelcentrum. ‘Als het mooi weer is komen we een terrasje pakken en een boodschapje doen’, aldus een bezoeker van het winkelcentrum.

Karim Ibrahim
Karim is nieuw in de Rijswijkse politiek. ‘Als ik iets wil dan ga ik er ook echt voor! Ik zorg dat ik altijd de belangen van de mensen behartig. Goed luisteren naar wat mensen vinden en fouten durven toegeven is daarbij ook heel belangrijk. Ik haal mijn voldoening uit het helpen van mensen, niet voor niets dat ik altijd in de horeca heb gewerkt en ik denk dat mijn gasten dat kunnen beamen.’, aldus de trotse videomaker.

Onderstaand de video die Karim maakte.