Kansen voor nieuwe voetbalvereniging

 

 

Raadsleden Geurt Visser van Pijnacker-Nootdorp en Ed Braam van Rijswijk hebben de koppen bij elkaar gestoken en onderzoeken of er draagvlak is voor een nieuwe voetbalvereniging. Na het faillessement van Haaglandia ligt er een markt open voor nieuwe gebruikers op Sportpark Prinses Irene. De gemeente heeft kenbaar gemaakt dat er nog steeds geen nieuwe gebruiker is voor de sportvelden.

Visser: “Onder de werknaam S.W. Rijswijk proberen we voor 1 januari 2017 aan 50 leden te komen. Voor de KNVB is dat noodzakelijk om volgend jaar aan de competitie deel te nemen”.

Braam: “Als interim bestuurslid van deze vereniging in oprichting zal ik me voorlopig bezighouden met de contacten binnen de gemeente. Daarnaast gebruik ik mijn netwerk om enkele sponsors te vinden”.

Beide heren verwachten dat het volgend seizoen een volwaardig seniorenteam kan deelnemen aan de competitie. De junioren die nu op hoog niveau kunnen blijven spelen bij Hercules kunnen op hun niveau volgend jaar weer terugkeren naar Rijswijk. Met een goede opbouw moet het mogelijk zijn om binnen 5 jaar S.W. Rijswijk in de hoofdklasse te krijgen.

Kandidaten voor het bestuur, vrijwilligers, trainers en spelers kunnen zich melden bij Ed Braam: info@edbraam.nl.