Julialaantje: ‘Wacht niet te lang voor je huisdier afstaat’

‘Wanneer je niet meer voor je hond of kat kan zorgen, wacht dan niet te lang met hulp inschakelen. Deze knul op de foto werd nog op tijd afgestaan. Waarschijnlijk zo’n 10 kilo te licht, geen spier meer op zijn lijf en een rot gebit. Hij is uiteraard onderzocht door de dierenarts en er is geen medische reden gevonden waarom hij zo mager is”, aldus het team van streekdierentehuis Het Julialaantje.

Hij is in een paar dagen al een paar ons aangekomen !
“We voeren hem, heel rustig opbouwend en verdeeld over meerdere porties, hoogwaardig voer. Hij is in een paar dagen al een paar ons aangekomen! Ook hebben wij hem voor de zekerheid ontwormd en hebben we contact met de dierenpolitie”. Het zal een aantal weken gaan duren voordat ie geplaatst mag gaan worden, maar gelukkig hebben ze al serieuze gegadigden die ze uit nodigen voor een ontmoeting als het zover is. Eerst rust en aansterken!

Tot slot: “Voor mensen die het ook niet meer kunnen bolwerken: er bestaat bijvoorbeeld ook een dierenvoedselbank en trek op tijd aan de bel!. Voor deze knapperd: met goed voer en veel liefde hopen wij straks een mooie ‘after’ foto te kunnen laten zien. Schoon, sterk en lekker gevuld”.