Judas Holleeder in de Rijswijkse Schouwburg

Astrid Holleeder staat in de rechtbank tegenover haar broer Willem. Ze heeft een boek geschreven, dat nu ook in de Rijswijkse Schouwburg is de zien als theaterthriller.

Astrid Holleeder schrijft haar verhaal
In 2016 schrijft Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Want, nadat ze hem heeft verraden, zette haar broer een prijs van 35 duizend euro op haar hoofd. Dat ze wordt geliquideerd is geen kwestie van of, maar wanneer. In Judas schetst ze een onthutsend portret van een gezin waarin ze opgroeit en dat door haar broer werd geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Uiteindelijk doet ze wat niemand voor mogelijk hield: samen met haar zus Sonja legt ze belastende
verklaringen tegen hem af met maar één doel: hem levenslang geven.

psychologische theaterthriller
Nu is Judas ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Astrid en Sonja, zijn moeder Stien en het nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en manipulatie en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. De regie is in handen van Johan Doesburg, Sofie Kassies tekent voor het script, het creatief duo achter de Prooi, Tirza en Genesis (NT). Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober te zien hier in de Rijswijkse Schouwburg.
Reserveer nu!