Jorke van der Pol: ‘Samenleving waar we er voor elkaar zijn’

De kandidatenlijst van de Rijswijkse VVD is vernieuwd. Jorke van der Pol is één van die nieuwe kandidaten. “Rijswijk is sinds 2003 mijn thuis. Samen met mijn echtgenote Nanda woon ik met veel plezier in Cromvliet. Ik voel me inmiddels een ‘echte’ Rijswijker”.

Dat Rijswijk voor iedereen een fijne stad is en blijft
Na een aantal jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt is Jorke aan de slag gegaan voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In die tijd rondde hij ook een avondstudie rechten af. Momenteel werkt Jorke als coördinerend adviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Jorke is lange tijd bestuurslid van de Rijswijkse VVD geweest. Naast kandidaat voor de komende verkiezingen is hij ook campagneleider. De laatste jaren heeft hij de nodige opleidingen en trainingen binnen de VVD gevolgd, is hij lid van de schaduwfractie en ondersteunt hij de gemeenteraadsfractie bij haar werkzaamheden.

Daar heeft hij ook ervaren hoe je als gemeenteraadslid het verschil voor mensen kunt maken. “Ik geloof in de kracht van mensen. In een samenleving die uitgaat van kansen, eigen verantwoordelijkheid en waar je de vrijheid hebt om je leven in te vullen zoals jij dat wil. Maar ik geloof ook in een samenleving waar mensen er voor elkaar willen zijn, waar we omkijken naar elkaar”.

Jorke wil dat Rijswijk voor iedereen die er woont, werkt, naar school gaat, zorg nodig heeft of een dagje op bezoek komt een fijne stad is en blijft. Daarvoor gaat hij hard aan de slag