Johanna Besteman nieuwe fractievoorzitter CDA Rijswijk

Vandaag heeft Wim Mateman bekend gemaakt dat hij het fractievoorzitterschap van de CDA-fractie in Rijswijk overdraagt aan fractiegenoot Johanna Besteman. Besteman werd eerder al door de Rijswijkse CDA-leden uitgeroepen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Besteman gaat voor een wethouderschap
“Dit is een logisch moment om de voorzittershamer over te dragen aan Johanna Besteman”, zegt Wim Mateman. “Zij heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen als kundig en gedreven raadslid en moet daarom nu in staat worden gesteld de toekomstige koers voor het CDA in Rijswijk verder uit te zetten. Zij heeft alles in zich om de komende jaren de kar te trekken voor het CDA in Rijswijk als fractievoorzitter én als wethouder”.

Menselijke maat weer terug brengen in Rijswijk
“Ik ben zeer gemotiveerd om mij de komende jaren ook weer in te zetten voor Rijswijk”, laat Johanna Besteman desgevraagd weten. “We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt voor Rijswijk, maar het werk is nog niet afgerond. Daarom ga ik graag door; om de menselijke maat weer terug te brengen in Rijswijk”.

Financieel solide beleid
Wim Mateman heeft zich vele jaren ingezet voor het CDA en voor Rijswijk. Hij was van 2003 tot 2014 wethouder Financiën in Rijswijk en zorgde er voor dat de woonlasten in Rijswijk niet onnodig verhoogd werden. Daarnaast loodste hij Rijswijk door de economische crisis met financieel solide beleid en is onder zijn bestuurlijke leiding het initiatatief tot het ontwikkelen van de duurzame woonwijk RijswijkBuiten in goede banen geleid.