Johanna Besteman bij Omroep West over ondertunneling van Beatrixlaan

Dinsdag 8 januari is er een spoeddebat in de gemeenteraad over de Prinses Beatrixlaan. Het college en de raad willen een ondertunneling, maar nu ligt toch het oude plan om alleen de rijbanen te verleggen weer op tafel. Vanochtend was raadslid en initiatiefneemster voor het spoeddebat Johanna Besteman (CDA) in het programma van Bas Muijs op Omroep West. “De wethouder moet terug naar de onderhandelingstafel. Het is de tunnel of niets”, aldus het raadslid in het radioprogramma. “Het gaat om de leefbaarheid voor de omwonenden”.

Op social media brak een flinke discussie los, toen bleek dat er alleen maar een verlegging van de rijbanen van de Beatrixlaan zou komen. Raadslid Besteman: “In december liet het college nog weten de dat ondertunneld moet worden. Maar uit een conceptakkoord met metropoolregio blijkt dat de tunnelvariant de voorkeur heeft maar niet haalbaar is. Daarom hebben we een spoeddebat aangevraagd”.

Wethouder terug naar onderhandelingstafel
Johanna: “Het college en ook de gemeenteraad is groot voorstander van ondertunnelen, maar in het akkoord staat daar nergens wat over. Op 5 februari moet akkoord worden ondertekend, dus is er haast gebonden. We willen de wethouder terugsturen naar onderhandelingstafel om wel in te zetten op die ondertunneling. Nu komt hij met oorspronkelijke plan om rijbanen te verleggen maar dat voegt niets toe aan leefbaarheid van gebied”.

Leefbaarheid voor de wijk
Bij Bas Muijs gaf raadslid Besteman haarscherp aan wat het voordeel is van de tunnel. De tunnel verbetert de leefbaarheid enorm voor de omwonenden. Daarnaast komen er de komende jaren in de hele regio nog veel woningen bij. Dat verkeer moet via de Beatrixlaan naar de A4, met nog meer overlast voor de wijk en een verslechtering van de luchtkwaliteit.”.

Het interview staat op: www.omroepwest.nl/radio/programma/270233379/Muijs-in-de-Morgen/aflevering/270276455