Job en Dick Vrijenhoek benen half varken uit

Zaterdag 13 mei is het de Dag van de slager. Om 12.00 uur geven vader en zoon Vrijenhoek een demonstratie bij slagerij Vrijenhoek in de Herenstraat. “Wij gaan een demo half varken uitsnijden bij ons voor de zaak. Wil je kijken, luisteren of vragen stellen kom dan gerust langs”.

Slagerij Vrijenhoek is een echte traditionele en ambachtelijke slager. Ze maken niet alleen nog zelf worst, maar geven ook workshops waarbij je het ook kan leren. De slagerij opende zijn deuren in 1880. In 1934 is de zaak verhuisd naar de Herenstraat in Oud Rijswijk. Slagerij Vrijenhoek zit tot op heden nog steeds op deze locatie. Dick heeft de slagerij uitgebouwd tot specialiteitenslagerij. De laatste jaren is zoon Job Vrijenhoek steeds meer in de zaak te vinden. Job is verantwoordelijk voor de catering, barbecue’s, workshops en het inkopen van levende vee.

Over de workshops zegt Job: “Worstmaken is een mooi ambacht wat gelukkig nog bestaat. Het fabriceren van je eigen worsten heeft alles te maken met smaak, emotie en is tegenwoordig erg trendy. Waarom worsten kopen als je zelf de lekkerste worsten kunt maken? Deze vraag spookte al erg lang door ons hoofd en daarom geven wij bij slagerij Vrijenhoek workshops. Dat zijn altijd leerzame, leuke en vooral lekkere avonden”.