Jessica van Batenburg(BVR) stopt met raadswerk

Jessica van Bateburg stopt aan het einde van deze raadsperiode met het werk als lid van de gemeenteraad. Jessica: “Het was een moeilijke beslissing, maar ik stel me niet verkiesbaar voor de volgende raadsperiode. Heb mijn beslissing genomen vanwege veranderingen in mijn privéleven. Het zou tegenover de kiezer niet eerlijk zijn om dit pas na de verkiezingen bekend te maken. Ik sluit me aan bij comité van aanbevelingen (plek 14) en blijf betrokken als bestuurslid”

Op de kaart zetten van een nieuw Dierenwelzijnsbeleid
Jessica vervolgt: “Ik kijk terug op een mooie tijd en geboekte successen bij Beter voor Rijswijk. Zoals de terugkeer van de onderzoeksbus voor borstkanker. En het behoud en renovatie van dierenasiel ’t Julialaantje. Ook voor het openbaar maken van het subsidieregister en een betere verdeling van de afvalstoffenheffing heb ik me sterk gemaakt. En natuurlijk het op de kaart zetten van een nieuw Dierenwelzijnsbeleid in Rijswijk, supertrots daarop”.

De fractie heeft even moeten slikken
Fractievoorzitter Ed Braam: “De fractie heeft even moeten slikken. Inmiďdels heeft ieder fractielid het een plekje kunnen geven. Iedereen is het met Jessica eens dat Beter voor Rijswijk met haar bijzondere positie veel mooie resultaten heeft geboekt. Daar heeft Jessica een belangrijke bijdrage aan geleverd met als hoogtepunten de oplevering van het vernieuwde dierenasiel en het dierenwelzijnsbeleid dat voor het eerst op de Rijswijkse agenda is beland. Als bestuurslid blijft ze de partij van dichtbij volgen en gevraagd of ongevraagd van adviezen voorzien”.