Is de Boogaard toegankelijk genoeg voor mensen met een handicap?

D66 Rijswijk organiseert zaterdag 7 oktober een toegankelijkheidsevent. Leden van de fractie gaan samen met ervaringsdeskundigen en belangstellenden op pad in Stadcentrum in de Boogaard. Dit doen ze om te ervaren welke obstakels mensen met een beperking, of mensen die afhankelijk zijn van een hulpmiddel, tegenkomen op straat.

Toegankelijk genoeg?
De aanwezigen zullen zaterdag een rondje maken door Stadcentrum in de Boogaard. Hier zullen zij gaan meemaken hoe het is om bijvoorbeeld met een rollator of een rolstoel, een winkel te bezoeken of als slechtziende over straat te lopen. Deze ochtend zullen de ervaringsdeskundigen ook hun ervaringen delen over de obstakels die zij in het dagelijks leven tegenkomen.

Kom jij ook?
De fractie moedigt iedereen aan om te komen. In het bijzonder mensen die zelf in de situatie zitten dat ze van één of meer hulpmiddelen afhankelijk te zijn. Ook zijn er een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar voor de mensen die willen deelnemen.

Vanaf 10:00 uur is iedereen welkom op het Boogaardplein. Rond 10:30 gaat de fractie met de ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden een ronde lopen door het winkelcentrum.