Wie is Armand van de Laar, de D66 wethouder

De fractie van D66 Rijswijk heeft Armand van de Laar voorgedragen als wethouderskandidaat voor het nieuwe Rijswijkse stadsbestuur. “Met Armand krijgen we een zeer capabele bestuurder die ruime ervaring uit de publieke sector en het bedrijfsleven combineert.”

Armand van de Laar (38) is geboren in Maastricht en heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam bedrijfskunde gestudeerd. Hij begon zijn loopbaan als rijkstrainee bij het ministerie van LNV en werkte samen met ondernemers bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Nu werkt hij nog bij ‘Strategiemakers’, een onderneming die bedrijven en overheden helpt bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun strategie.

D66 Rijswijk is niet over een nacht ijs gegaan met het selecteren van een wethouderskandidaat. Sinds eind 2017 is er een open en uitgebreide procedure gevolgd onder leiding van voormalig D66-wethouder Nicole Dierdorp. Met tien kandidaten van binnen en buiten de stad zijn er gesprekken gevoerd en is er een uitgebreid assessment gedaan.

“Armand was uiteindelijk de beste kandidaat en hij is ook goed bekend met Rijswijk”, volgens D66 fractievoorzitter Constantijn Dolmans. “Armand is vanuit zijn werk betrokken geweest bij de Stadsvisie voor Rijswijk, en hij heeft in zijn rol als D66-regiovoorzitter actief meegewerkt aan een sterke lokale D66 vereniging in Rijswijk. Met Armand wil D66 Rijswijk keihard werken aan een duurzaam, ondernemend en aantrekkelijk Rijswijk; goed bestuur, goed wonen en goed werk.”

Samen met fractievoorzitter Dolmans heeft Van de Laar deelgenomen aan de college onderhandelingen de afgelopen drie weken. “Ik heb al kennis gemaakt met veel raadsleden en de andere wethouderskandidaten” aldus Armand. “De gesprekken voelen als een warm welkom. Er zijn verschillen maar het enthousiasme is groot, net zoals de bereidheid tot samenwerken. Ik zie die samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.”