Ipek’s droom kwam uit in Oud Rijswijk

Als klein meisje veegde ze al de afgeknipte haren bij elkaar in de kapsalon van haar oom. “Ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik kapster wilde worden”, vertelt Ipek Elibol. En nu, als 24 jaar jonge onderneemster is ze trots op haar eigen hair & beautysalon in de Willemstraat in winkelcentrum Oud Rijswijk. “Een knus en gezellig winkelcentrum waar ik niet meer weg wil. Met heel veel vaste klanten van alle leeftijden. Net nog een mevrouw van 80 en straks komt er een schoolmeisje.” En niet alleen dames, maar ook heren en kinderen zijn welkom. Behalve knippen doet Ipek met haar collega Esma ook beauty-behandelingen. “Zoals wimper extentions, harsen en epileren met draad”.

Haar opleiding volgde Ipek aan de Kappersacademie in Nijmegen, want daar komt ze oorspronkelijk vandaan. Met haar diploma op zak kwam ze naar Rijswijk. “Eigenlijk bij toeval kon ik komen werken in deze haarsalon waar we nu staan. Ik kende Oud Rijswijk toen niet eens. Toen ik de kans kreeg de zaak over te nemen, hoefde ik niet lang na te denken. Inmiddels kende ik het oude centrum. De vaste klanten uit de buurt, maar ook de andere ondernemers. Samen met haar man hebben ze de nieuwe gevelaankleding ontworpen. En haar grote wens is nu nog om het hele interieur te vernieuwen, maar daarvoor wordt nog gespaard.