Inspirited geeft bijzonder kerstconcert

Vrijdagavond 23 december om 20.00 uur geeft Christelijk zangkoor Inspirited onder leiding van Peter Dingemanse een bijzonder kerstconcert in de Oude Kerk in de Herenstraat, waarin het persoonlijke verhaal van Jozef en Maria over de geboorte van Jezus verteld en gezongen zal worden. De toegang is gratis.

 Inspirited heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het kerstconcert “The story of the brightest night” Voorzitter Arjen Toet: “We wilden het dit jaar eens compleet anders doen. De basis voor ons concert is een prachtig kerstverhaal van Kees Abspoel.  Dit hebben we na goedkeuring van de auteur licht bewerkt. Het verhaal vertelt het volledige kerstverhaal en start bij de ontmoeting tussen Jozef en Maria. In het verhaal worden de persoonlijke gevoelens van Jozef en Maria heel mooi belicht, zoals hun verliefdheid, hun zorgen en hun blijdschap. Het verhaal is zo prachtig!”

Vervolgens heeft het koor uit haar gehele repertoire bijpassende liederen gezocht die de emoties van Jozef en Maria nader ondersteunen. Secretaris Anne-Mieke Ridder: “Dit betekent dat we naast kerstliederen ook nummers uit ons reguliere repertoire ten gehore zullen brengen, zoals In this heartWalking in the air en Holy ground. De teksten en melodie van deze nummers geven een extra dimensie aan het verhaal. In die zin lijkt wat we gaan doen wel een beetje op The Passion, maar dan over het kerstverhaal.”

Tijdens het concert zullen het verhaal en de muziek elkaar steeds afwisselen. Inspirited heeft Cor Verbree bereid gevonden de verteller te zijn. Cor is docent Nederlands bij ISW Hoge Woerd in Naaldwijk en heeft een enorme staat van dienst als onder meer scheidsrechter, organist van de Hervormde Gemeente Ter Heijde en als raadslid voor de gemeente Westland.

Wilt u deze bijzondere avond bijwonen? Stuur dan een korte e-mail aan l.gink@cvo.nl onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten dat u wenst, zodat u zeker bent van toegangskaarten (het aantal plaatsen is beperkt). De toegang is gratis. Tijdens het concert zal het publiek middels een collecte worden gevraagd een vrijwillige bijdrage in de kosten te leveren.