Insluiper aan Treubstraat gebeten door politiehond

In de nacht van donderdag op vrijdag is een man aangehouden, nadat hij had ingebroken in een leegstaand pand aan de Treubstraat. Daarbij is de verdachte gebeten door een politiehond.

Betrapt
De man werd betrapt door een beveiliger die daarop de politie waarschuwde. Snel kwamen meerdere eenheden ter plaatse om het gebouw te omsingelen en vervolgens het gebouw te doorzoeken.

Omdat de man zich verstopte en niet tevoorschijn wilde komen, zette de hondengeleider zijn viervoeter in. Deze wist de verstopte insluiper wel te vinden en beet hem in zijn bovenarm.

Verzorging
Nadat de verdachte in de boeien was geslagen, hebben agenten eerst ter plaatse de arm ontsmet en verbonden. Daarna is de man overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft medisch personeel de wond verder verzorgd. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Onduidelijk
Het is duidelijk dat de man zich ongewenst ophield in het pand, maar het is vooralsnog niet duidelijk geworden of de man dingen probeerde te stelen of wellicht alleen de nacht daar wilde doorbrengen. De politie zal de man verder verhoren.