Indigo Preventie: Verbeter je mentale gezondheid

In september tot en met december bieden Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet weer gratis workshops en trainingen aan voor het verbeteren van je geestelijke gezondheid.

Trainingen
Zelfvertrouwen
Heb je weinig zelfvertrouwen? Dan kun je vaak denken dat mensen van alles over je vinden. Daar blijkt meestal niets van waar. Ook negatieve gedachten die je over jezelf hebt, kun je leren nuanceren. Tijdens deze training ontdek je in vijf sessies hoe jouw zelfbeeld van invloed is op je zelfvertrouwen en hoe jouw  lichaamshouding een eerste indruk kan beïnvloeden. Ook leer je positieve en negatieve eigenschappen te benoemen en anders te omschrijven. Naast inzicht in je gedachtenpatronen krijg je praktische tips die een steuntje in de rug geven.

Rijswijk:
Datum: Maandag 10 oktober tot 7 november
Tijd: 13:00 – 15:00 uur

Workshops
Vriendschap
In deze workshop ga je aan de slag met jouw eigen opvattingen, wensen en grenzen met betrekking tot vriendschap. Je krijgt tips over wat belangrijk is bij vriendschap (communicatie, zelfvertrouwen) en je leert hoe je actief vrienden kunt maken.

Rijswijk:
Datum: Donderdag 29 september
Tijd: 13:00 – 15:00 uur

Stress en burn-out
In deze workshop leer je alles over stress en een burn-out. Wat gebeurt er bij te veel stress of bij te weinig stress? En wat de link is tussen stress en een burn-out? We gaan in gesprek over welke karaktereigenschappen het risico op een burn-out vergroten en wat je kunt doen om de kans hierop te verkleinen.

Rijswijk:
Datum: Donderdag 13 oktober
Tijd: 13:00 – 15:00 uur

Lekker slapen
Ervaar je problemen om in slaap te vallen? Lig je ’s nachts vaak wakker of word je veel te vroeg wakker? Merk je dat je overdag moe bent? Neem dan deel aan de workshop Lekker slapen, om meer inzicht te krijgen in jouw slaap problemen. Je krijgt adviezen hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren.

Rijswijk
Datum: Donderdag 8 december
Tijd: 10:15 – 12:15 uur

Het aanmelden voor deze gratis trainingen en workshops kan via de website www.bibliotheekaandevliet.nl/indigo