Inbrekers aangehouden dankzij oplettende getuige

Een oplettende getuige belde in vannacht de politie in verband een poging inbraak in een garagebox. Agenten hielden in de omgeving vier mannen, een 29 jarige zonder vaste woonplaats en drie Hagenaars van 30, 37 en 39 jaar, aan. De politie onderzoekt de poging inbraak. Rond 01:50 uur kreeg de politie de melding dat er meerdere personen probeerden in te breken. Een getuige vertelde agenten dat de verdachten wegrenden in de richting van de Cornelis Suyslaan. Na een korte zoektocht hielden agenten daar twee verdachten aan. Een van de verdachten probeerde te vluchten en raakte daarbij lichtgewond.

Verzettende mannen gebeten door politiehond
Na inzet van de hondenbrigade konden even later ook twee andere verdachten in de omgeving worden aangehouden. Zij verzetten zich daarbij, waardoor ze werden gebeten door de politiehond. De mannen zijn behandeld aan hun verwondingen en meegenomen naar het bureau. Agenten troffen op aan de garagebox verse braaksporen en vonden in de omgeving inbrekerswerktuig. De eigenaar van de garagebox deed aangifte. De vier zitten vast en worden gehoord.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.