Inbraak bij weggeefwinkel Rijswijk

De medewerkers van de Weggeefwinkel zijn uit het veld geslagen. Vanochtend zou een gezellige wekelijkse samenkomst moeten zijn voor de koffieochtend, maar het liep anders. Bij aankomst bleek er ingebroken te zijn in de huiskamer van de Weggeefwinkel. De laptop is gestolen en de kas is geplunderd.

Nellie Hoegen is één van de initiatiefnemers. In een gesprek met onze redactie vertelt ze: “Ik ben er helemaal kapot van. De winkel is dicht, want we kunnen niets zonder de laptop die weg is.” Met een diepe emotionele zucht vervolgt ze: “Het is gewoon zo erg dat we mensen moeten wegsturen. Het was een zware en vermoeiende dag.”

Iedere donderdag is de koffieochtend in de huiskamer. Die is wel doorgegaan zodat er gezamenlijk gesproken kon worden over de inbraak. Rond de middag kwam de politie ter plaatse om onderzoek te doen “We mochten niets aanraken van de politie, maar we konden wel koffie zetten. Dat hadden we ook wel nodig na deze heftige ontdekking. De laptop zat in de locker. Zes van de acht lockers zijn beschadigd. De locker van de koffieochtend en die van de weggeefwinkel zijn opengemaakt. Het lijkt alsof ze wisten waar ze moesten zijn.”

Bernadette Munts, ook initiatiefnemer: “Moet je nou boos of verdrietig zijn of allebei. Ik zie het als stelen van de armen. Het geld was voor de armen in Rijswijk bedoeld die het niet zo breed hebben. Dat is waar we voor staan.”

De politie vermoed dat ze via de buitendeur naar binnen zijn gegaan. Toen ze binnen waren hebben ze vermoedelijk een ruit ingetikt van de huiskamer. Vervolgens is de deur geforceerd. Die klemt nu ook. Er is een bedrag van 30 euro buitgemaakt.

Nellie: “De laptop is het ergste. Daar staat in wat de mensen meenemen. Er komen meer dan 30 mensen per dag bij ons binnen, dus we hebben daar de laptop voor nodig. We houden namelijk bij wat mensen meenemen.”

De rest van de week is de Weggeefwinkel gesloten. Naar verwachting is deze maandag weer open.

Help de weggeefwinkel aan een laptop
Is er iemand die nog een laptop heeft liggen die niet meer in gebruik is of wil je een laptop doneren aan de Weggeefwinkel, neem dan contact op met redactie@rijswijk.tv. Zo helpen we dit initiatief in Rijswijk snel weer op de been.

UPDATE 23:30 –> Er is naar aanleiding van onze oproep met tussenkomst van de Rijswijkse Uitdaging een laptop beschikbaar gesteld door een ondernemer die vrijdag klaargemaakt wordt voor de Weggeefwinkel. Hierover berichten we later uitgebreid. Dit is participatie. Samen zijn we Rijswijk! 

Over de Weggeefwinkel
De weggeefwinkel aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk helpt inwoners van Rijswijk die onder of op het bijstandsniveau leven te helpen hun situatie te verbeteren. Dat doen zij door als een soort bemiddelaar op te treden tussen donateurs van kleding en goederen en de afnemers daarvan. De Weggeefwinkel werkt volledig met vrijwilligers en zijn afhankelijk van donaties in geld en goederen om de winkel te huren en om de goederen te transporteren

Indien je iets gezien of gehoord hebt aangaande deze inbraak. Bel dan met de Politie in Rijswijk via 0900-8844. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen woensdagavond 20:30 en donderdagochtend 09:30.

Schermafbeelding 2017-11-02 om 19.17.52 Schermafbeelding 2017-11-02 om 19.16.57 Inbraak Weggeefwinkel
<
>