Iedereen kan glas in lood maken

Glas-in-lood is tijdloos. Vroeger in oude ramen, vandaag de dag in mooie decoraties en zelfs in sieraden. Wat leuk om dat zelf te kunnen. Vanmiddag kwamen cursisten naar Cosy Cosas aan de Haagweg 92 voor een leuke workshop. En moeilijk ? “Nee, dat valt enorm mee. Je moet wel zorgvuldig werken, maar het is heel bijzonder om nu zelf eens een glas in lood decoratie te maken”, aldus één van de cursisten. “En mee naar huis te nemen, voor in de Kerstboom.”

Duidelijke instructie
Rond half twee komen ze binnen, de cursisten. Na een duidelijke instructie gaan ze zelf aan de slag. Eerst leren ze glas te snijden en te slijpen. Dan maken ze een ontwerp wat ze willen gaan maken. De één kiest voor een wanddecoratie, de ander voor een object in de Kerstboom en weer een ander wil een sieraad maken.

De stilte valt…
Werd er in het begin nog vrolijk ‘gebabbeld’, na een half uurtje is het stil. Een ieder is hard aan het werk. Gekleurde stukjes glas bij elkaar zoeken en snijden. Na het slijpen volgt het foliën van het glas. Dan wordt er gesoldeerd. Al snel hebben ze het onder de knie en krijgen we al zicht op het eindresultaat. Niet zonder trots gaan ze tegen de klok van vijf naar huis. Mét hun glas in lood kunstwerk!! Wil je meer zien kijk op facebook van Cosy Cosas Rijswijk. Hier staan ook de data van de cursussen.

P.S. Uw redacteur heeft zich al opgegeven voor de volgende glas in lood cursus, die is op zondag 13 januari !!!