Huur nieuwe woningen Idenburglaan is vanaf € 640

Dit jaar bouwt Vidomes in de Idenburglaan 42 energiezuinige sociale huurwoningen voor gezinnen. Een woningtype waar grote behoefte aan is in de gemeente Rijswijk. Met een woonkamer open keuken, drie slaapkamers en een badkamer en een ruime open zolder. Duurzaam, energiezuinig en gasloos. En dat voor een maandelijkse huurprijs van circa € 640 tot € 710 per maand. In 2020 is de oplevering.

Sloop vanaf april
Inmiddels hebben de laatste bewoners van de Idenburglaan hun huis verlaten, en zijn er bouwhekken om het terrein geplaatst. In de komende periode worden de woningen onderzocht op asbest. Ook verwijderen ze de nutsleidingen voor bijvoorbeeld gas, water en electra. De sloop van de woningen staat gepland vanaf de maand april.

De nieuwe woningen worden allemaal ‘Nul op de Meter’
Dit betekent dat een woning net zoveel energie opwekt dan hij verbruikt. De woningen aan de Idenburglaan krijgen geen gasaansluiting meer. En op alle daken komen zonnepanelen om de energie op te wekken die nodig is voor het verbruik.

Woningen staan er in juli 2020
Als alles volgens planning gaat, start Boele en van Eesteren in juni met de bouw van de 42 energiezuinige eengezinswoningen, en staan de woningen er in juli 2020.