Huishoudelijke zorgcontract voor meer dan 2.000 Rijswijkers

In het nieuwe, 100% energie-neutrale, stadhuis van Midden Delfland in Schipluiden, werden donderdagmiddag huishoudelijke zorgcontracten gesloten met 13 aanbieders. Dat deden de zorgwethouders van Delft, Westland, Midden Delfland en Rijswijk. Deze vier gemeente hebben gezamenlijk deze hulp ingekocht. Voor Rijswijk was wethouder Björn Lugthart aanwezig.

Huishoudelijke zorg is een zorgtaak. Als je afhankelijk bent van zorg dan ben je kwetsbaar. Als cliënt wil je dan weten waar je aan toe bent. Het is belangrijk dat de zorg aansluit bij de burgers.

Toen het nog landelijk werd geregeld, was het ’t grote instituut die dat regelde. Nu is het in het kader van de WMO in handen van de gemeente en is maatwerk mogelijk. En de burger heeft altijd de zekerheid dat de gemeenteraad meekijkt.

De contracten gaan 1 januari 2017 in en zijn voor 2 jaar getekend. Het is voor alle partijen belangrijk dat de huishoudelijke zorg op een goede wijze wordt ingevuld. Daarna zal worden gekeken waar vernieuwingen tot verbeteringen leiden.

Het gemak dat vier gemeenten samen werken is een sterkere onderhandelingspositie en de zekerheid van continuïteit als er met één van de aanbieders iets gebeurt. En samen kan worden gewerkt aan de verbeteringen.