Honden blij met afgeschermde uitrenplaats

In Rijswijk is het niet toegestaan honden los te laten lopen. Er zijn enkele plaatsen aangewezen waar het wel is toegestaan. Helaas liggen die plaatsen vaak langs doorgaande wegen waardoor deze plaatsen niet erg populair zijn bij de hondenbezitters.
Tussen de Schaapweg en Endezant is al enkele jaren een groot gebied voor de honden beschikbaar gesteld. Daar kunnen de honden naar hartelust ravotten en is voor de vele hondenbezitters een ontmoetingsplek. Het terrein was echter aan de zijkanten niet afgesloten waardoor de honden in een onbezonnen moment de weg op konden rennen.

Diverse bewoners hebben aan de gemeente gevraagd het uitloopgebied te voorzien van hekwerk en een deur met deurdranger. De afgelopen week zijn de hekken aangebracht. De enige bank die daar stond is een stuk verplaatst waardoor de bewoners meer privacy hebben gekregen. Door de te verwachten extra belangstelling is een tweede bankje bijgeplaatst.

Bij de ingang van het gebied bij het gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk is een speciale afvalbak geplaatst waar men de uitwerpselen van de viervoeters in kan deponeren. De hondenliefhebbers reageren enthousiast op de geplaatste hekken en kunnen nu probleemloos de honden kunnen laten hollen. Eind oktober zal wethouder Marloes Borsboom het hondenparkje officieel openen.