Hoge parkeertarief rond De Bogaard moet omlaag

Volgens de nieuwe parkeerregeling gaan de tarieven in een groot gebied rond winkelcentrum In de Bogaard naar het hoge tarief van € 2,25 per uur. En daar zijn de raadsleden toch niet blij mee. In Oud Rijswijk is het € 1,50 per uur. Het besluit voor de nieuwe parkeertarieven per 1 januari werd vorige raadsvergadering genomen. Op dit moment krijgen de Rijswijkse bewoners al een brief in de bus met een uitleg over de nieuwe tarieven. En dus ook met het grote gebied bij In de Bogaard.

Wethouder René van Hemert vertelde dinsdagavond in de gemeenteraad dat de gemeente niet zomaar voor dit hoge tarief heeft gekozen. Dat komt door het contract dat in 1999 is gesloten met Q-Park dat de parkeergarages en het parkeerterrein op de middenberm van de Prinses Beatrixlaan exploiteert. In dat contract heeft Q-Park bedongen dat het parkeertarief in de omgeving van De  Bogaard nooit lager mocht worden dan hun parkeertarief. Anders parkeert er natuurlijk niemand meer in hun parkeergarage.

In 2019 loopt het contract met Q-Park af. Natuurlijk zullen zij het willen verlengen. Daar heeft de gemeente dus een troef in handen om nu al in gesprek te gaan met Q-Park om de tarieven te verlagen. Op korte termijn zit de wethouder om tafel met alle partijen van het winkelcentrum.