Het kunstwerk van 200.000 euro gaat er komen

De fractie van Rijswijks Belang heeft dinsdag tijdens de raadsvergadering geprobeerd om een kunstwerk dat geplaatst gaat worden op het Bogaardplein tegen te houden.

Plan terugdraaien
Het kunstwerk gaat 200.000 euro kosten. Hier is de fractie het niet mee eens en ze vragen zich daarom af of deze plannen kunnen worden teruggedraaid. De partij vindt dat er met een tekort van 7,5 miljoen in 2018 niet aan de Rijswijkers verkocht kan worden om dit kunstwerk door te laten gaan. Ook diende de partij officieel een verzoek tot wijziging van de plannen in (motie) en verzocht overige partijen in de raad om het verzoek te steunen. Er bleek vanuit de raad van geen enkele partij steun voor het verzoek.

Plannen en budget in 2016 al goedgekeurd
Wethouder Johanna Besteman reageerde dinsdagavond negatief op de vraag van Rijswijks Belang om het kunstwerk niet aan te kopen. ‘Er is besloten om een kunstwerk op het Bogaardplein te plaatsen. Er is ook al een besluit genomen voor een specifiek kunstwerk en de kunstenaar heeft de opdracht gekregen. Het besluit om het kunstwerk te plaatsen dateert al van 2016 en het budget is hiervoor ook goedgekeurd.’

Druppel op een gloeiende plaat
Onafhankelijk Rijswijk noemde het een druppel op een gloeiende plaat. ‘Het wordt nu weer aangekaart onder de noemer “we hebben een tekort van 7.5 miljoen”, maar zouden we dan niet daar over moeten discussiëren in plaats van een kunstwerk van 200.000 euro? Het voelt als een druppel op een hete plaat en daarnaast, vergeet niet dat Rijswijks Belang de vorige keer nog voor stemde voor het Huis van de Stad wat nog vele malen meer gaat kosten’, aldus fractievoorzitter Romy de Man. VVD Rijswijk vindt dat er goed gekeken moet worden naar de uitgaven, maar dat dat niet van toepassing is op dit kunstwerk omdat het al besteld is.