Het ging er vaak roerig aan toe bij de Hoornbrug

Regelmatig passeren we de Hoornbrug, maar nooit denken we aan wat daar allemaal is gebeurd in de afgelopen 700 jaar. Dat komt morgen, woensdagavond om 20.00 uur aan de orde op Erfgoedavond in Museum Rijswijk. Frans Remery van de Bruggenstichting ligt dan een tipje van de sluier op. De avond wordt geopend door Marloes Borsboom, wethouder te Rijswijk.

80-jarige oorlog in Rijswijk
Hans Koot van het Bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Rijswijk deelt de aanwezigen in de gebeurtenissen van die roerige eerste jaren van de 80-jarige oorlog in Rijswijk. Ruud Poortier Historische Vereniging Rijswijk vertelt over de verdwenen Kapel van het Kruis. Hans van Rossum van de Historische Vereniging Rijswijk gaat in op Water en weg, toen en nu.

De toegang tot de lezingenavond is € 3,00, inclusief koffie of thee. Kaarten zijn digitaal of persoonlijk verkrijgbaar via de website van Bibliotheek aan de Vliet, zie: www.bibliotheekaandevliet.nl óf aan de kassa van Museum Rijswijk tijdens de openingsuren. Men kan alleen pinnen. Zie: www.museumrijswijk.nl