Herontwikkeling van 6 kansloze Plaspoelpolder panden

Wethouder René van Hemert gaf vandaag professionals van de Amsterdam School of Real Estate opdracht plannen te maken voor de zes panden die het Industrieschap Plaspoelpolder kocht uit de boedel van het failliete Modulus. Tussen september en januari richten deze 15 mannen en vrouwen uit de vastgoedwereld zich op mogelijke toekomstscenario’s als onderdeel van hun masteropleiding vastgoedmanagement.

Hiermee deed René van Hemert een belangrijke stap naar de verbetering van de Plaspoelpolder. Met het zelf kopen en straks slopen van zes kansloze panden geeft het Industrieschap, waarvan René van Hemert voorzitter is, een duidelijk signaal af naar de omgeving. Naar de huidige bedrijven in de Plaspoelpolder, maar ook naar eigenaren van andere panden. Als kwartiermakers pakken ze de eerste 17.000 m2 aan. Deze herontwikkeling is goed voor het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid.

Het wordt spannend welk scenario of welke scenario’s de 15 professionals uit de markt in januari presenteren. In elk geval hebben zij een frisse kijk op de Plaspoelpolder. We laten ons verrassen.