Henny van der Horst boos op scootmobiel dieven

“Scootmobielen zijn er om ouderen en gehandicapten hun vrijheid te laten behouden. Nu komt er een stelletje luie knapen die stelen scootmobielen om snel geld te verdienen. Ik ben er zo klaar mee,” zegt Henny van der Horst voormalig raadslid in Rijswijk. “Als ze gepakt worden? Laat ze een jaar werken in een tehuis voor gehandicapten. Niet met die mensen daar hebben zij geen hart voor. Elke dag dweilen poetsen, WC goed schoon maken. Ik wil ze graag begeleiden.”

Aantal diefstallen neemt schrikbarend toe
Het is klip en klaar dat Henny van der Horst boos is. Al die jaren in de politiek zette zij zich in voor mensen die het moeilijk hebben, zoals rolstoelers. Het laatste half jaar zijn rolstoelen een geliefd object voor dieven om te stelen. In Nederland rijden er zo’n 400.000 van rond. Een aantal dat toeneemt door de vergrijzing. Veel gebruikers zijn volledig afhankelijk van hun scootmobiel.

Laat scootmobiel niet onbewaakt achter
Niet alleen de scootmobiel is geliefd maar ook de accu. Een goede tip voor de gebruiker: Haal altijd het sleuteltje eruit als je even een snelle boodschap doet. Het kan ook geen kwaad om de scootmobiel vast te zetten met een kettingslot. Ook wordt al gedacht aan ‘track en trace-systemen’ om de gestolen scootmobiel op te sporen.