Help de Rijswijkse Zonnebloem aan € 1.000

Inwoners die vanaf 1 oktober elektronica en spaarlampen inleveren bij de werf van Avalex, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de Rijswijkse De Zonnebloem kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maak je zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 31 december 2016.

Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraten.

Als je e-waste inlevert, verdien je punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. Via GPS wordt herkend op welke milieustraat je bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor de Zonnebloem.

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een handicap. Voor jong en oud organiseren zij uitjes, vakanties, ontmoetingen en andere sociale en recreatieve activiteiten. Het doel van de actie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren.

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Meer informatie: wecycle.nl.