Harm Smit: ‘Bibliotheek is meer dan boeken alleen’

De Bibliotheek veel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Er is ook een zeer groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten, zoals films en tentoonstellingen. Wilt u een computercursus volgen, Nederlands leren spreken en schrijven? Hulp bij het gebruik van uw mobiele telefoon, andere mantelzorgers ontmoeten, leestips voor uw kind? Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu.

Rijker Harm Smit, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet: “Als de Bibliotheek aan de Vliet zijn wij met veel enthousiaste collega’s steeds bezig ons aanbod te vergroten. Naast de uitgebreide collectie boeken en andere materialen bieden wij de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een fijne plek om te vertoeven, zich te ontspannen, maar juist ook om zichzelf te ontwikkelen. Steeds vaker doen we dat met lokale samenwerkingspartners. Er is zoveel te doen, voor iedereen! Van Taalhuis, erfgoed, mantelzorg, lezingen, digitale vaardigheden tot kennismaken met de digitale overheid. Te veel om op te noemen! De campagne draagt bij aan een positief imago, want de Bibliotheek maakt je rijker!”

De Bibliotheek wil iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving laten deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een plek bieden voor iedereen die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

U wordt rijk in de bibliotheek; in de figuurlijke betekenis. De bibliotheek is belangrijk, vindingrijk en maakt mensen kansrijk.