Hans Boutens: ‘We kunnen nu verder groeien’

Het bestuur van Celeritas is blij met de nieuwe locatie op het Prinses Irene sportpark, waar tot voor een jaar Haaglandia speelde. Hans Boutens, voorzitter van Celeritas: “Dit is zo mooi, mooier kan bijna niet en zo vlak bij voor historische grond aan de Leijweg. Hij komt woorden te kort om zijn blijdschap te tonen. ,,We kunnen daar als club ook groeien. Wij hebben prima gesprekken gehad met de onderzoekscommissie en het bestuur van de stichting. We kunnen haast niet wachten.”

‘Zwervend bestaan’
Celeritas kent de laatste jaren een ‘zwervend bestaan’. Nadat de club haar complex aan de Leijweg moest verlaten, werd ingetrokken bij buurman SVH met als doel tot een fusie te komen. Dat kwam er niet van en Celeritas verkaste even verderop naar Wateringse Veld/GONA. Ook daar werd aanvankelijk gedacht aan een fusie op termijn. Wateringse Veld/GONA vond echter in Kranenburg een nieuwe partner. Komend seizoen gaat die club verder door het leven als Wateringse Veld Kranenburg.

Sportpark Irene
Celeritas haakte af als fusiepartner en moest dus voor volgend seizoen weer op zoek naar een nieuw locatie. Die is nu gevonden op het Sportpark Prinses Irene. De accommodatie werd onlangs eigendom van een stichting onder aanvoering van Hans Lammertink. De initiatiefnemers willen het sportpark nieuw leven inblazen en er een multifunctionele (sport-)locatie van maken. Het basisidee is dat het complex en de opstallen beschikbaar worden gesteld aan diverse sportverenigingen en enkele maatschappelijke initiatieven. Celeritas is dus de eerste bespeler, een voetbalclub terug op sportpark Prinses Irene. Voorzitter Hans Boutens is binnenkort gast bij het TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’.

Bron: Haaglanden Voetbal