Hanneke van der Kooij, bouwen aan betere leefomgeving

Nieuw op de kandidatenlijst van GroenLinks Rijkswijk is de 37-jarige Hanneke van der Kooij. Haar huidige functie als fractie-assistent combineert ze met lesgeven aan groep 5/6 van een basisschool. “Ik word ontzettend blij van de actieve houding van de Rijswijkse politici en hun hart voor de stad en van zelf met inwoners in gesprek te gaan. Bij GroenLinks heb ik mijn plek gevonden: een partij die geen luchtkastelen bouwt maar met beide benen op de grond staat en op een positieve wijze bouwt aan een betere leefomgeving voor iedereen.”

Cultuur, onderwijs en natuur
Hanneke is van oorsprong kunsthistorica, en wanneer je haar liefde voor de natuur bij haar huidige baan optelt, wordt duidelijk zichtbaar welke onderwerpen haar speerpunten vormen. Onderwijs, cultuur en natuur spelen een belangrijke rol in het leven van Hanneke zelf en ze waren voor haar de aanleiding om zich bij GroenLinks aan te sluiten. “Ik wilde niet langer vanaf de zijlijn toekijken hoe er vanuit de politiek met deze thema’s omgegaan werd, maar ook zelf energie steken in een fijner leven voor de inwoners van Rijswijk. Door dat te doen, ontdek ik steeds meer wat er speelt en ben ik me ook bijzonder gaan interesseren voor vraagstukken als jeugd- en ouderenzorg.”

Een deel van haar inspiratie voor haar politieke carrière haalt ze uit de dertig 8 tot 10-jarigen in haar klas. “Als juf probeer ik de kinderen mee te geven om goed voor elkaar en voor de natuur te zorgen. Ze zijn mijn meest kritische publiek: als ik iets niet aan hen uit kan leggen, dan is er vaak iets mis in de redenering!”