Een grote kluswoning in Rijswijk voor nog geen €100.000

Wil je een huis, maar heb je niet genoeg geld. Dan kan je nu een kluswoning kopen en afbouwen. Vanmiddag hebben de wethouders René van Hemert  en Ronald van der Meij samen met Marnix Norder en Hans Sparreboom van Steenvlinder de starthandeling verricht van het project Metamorfose Rijswijk. De verbouwing door klussers van het voormalig kantoorpand aan de Rijswijkse Koopmansstraat 1in het Havenkwartier naar appartementen, maisonnettes en een penthouse.

Vanaf oktober begint de verkoop van de 62 kluswoningen, verdeeld over zeven etages. De oppervlakte is van 81 tot 195m2 en de prijs varieert van €97.500 tot €375.000. “Hoeveel je vervolgens kwijt bent om je woning af te klussen, heb je zelf in de hand”, vertelt directeur Marnix Norder van initiatiefnemer Steenvlinder: “Je kunt ook een goede manager zijn en van alles uitbesteden. Zelf klussen levert natuurlijk wel het meeste voordeel op.”

Zelf een kijkje nemen? De eerste open dag is op dinsdagavond 5 september tussen 19.00 en 21.00 uur. Een optie nemen kan al vanaf 1 oktober. Zie www.metamorfoserijswijk.nl.