Grote belangstelling foto tentoonstelling “The Beatles”

Het Rijswijks museum heeft weer een topper binnengehaald, de tentoonstelling met foto’s uit vooral de jaren zestig van de Beatles.

De in 2011 overleden Engelse fotograaf Robert Whitaker heeft een enorme verzameling van foto’s. Het was dus voor zijn nabestaanden, die mee hebben gewerkt aan de totstandkoming van deze tentoonstelling een keuze hebben gemaakt.

De belangstelling voor John, Paul Ringo en George was groot, niet alleen veel publiek, gemeenteraadsleden en Xandra Brood, de weduwe van Herman Brood waren naar de opening gekomen.

Een grote fan van the Beatles bleek de Britse Ambassadeur in Nederland, de heer Peter Wilson te zijn.

Wilson was namens de organisatie uitgenodigd om de officiële opening te doen en deed dit met veel plezier.

Na afloop van de opening liet de ambassadeur zich rondleiden langs de expositie en ging in gesprek met de bezoekers en leden van de Gemeenteraad. Yorick van Norden luiterde de opening op met bekende Beatles nummers.

De tentoonstelling is nog te zien tot 21 januari 2018 in het Museum Rijswijk. Het museum is iedere dag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

De ‘Fab4’ scoorde 22 nummer 1 hits in Nederland. De band wordt tot op de dag van vandaag nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek.