Groots Oekraïens kerstconcert in de Bonifatiuskerk

Ter gelegenheid van het einde van de Byzantijnse kerst half februari, organiseert het vocaal ensemble ‘Chervoni Korali’ zondag 3 februari om 15.00 uur het Grote Kerstconcert in de Rijswijkse Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg. De kerstliederen tijdens het concert komen uit Oekraïne, evenals de theatervoorstelling Vertep die zal worden opgevoerd. De toegang is gratis.

Kerstliederen uit Oekraïne
Op het programma staan kerstliederen uit Oekraïne en liturgische gezangen uit de Oekraïens Byzantijnse kerk. Samen met de muzikale uitvoeringen is er ook een theatrale voorstelling, de typische Oekraïense “Vertep”, over de geboorte van Christus. Uitvoerenden zijn naast het Chervoni Korali, het Utrechts Byzantijns Koor, het Lysenko Koor, Oleksandra Bobrychenko (dans), Elena Kopanychuk (zang), het Oekraïense parochiekoor uit Utrecht, vocaal-instrumentaal trio “Taystra” en de theatrale miniatuur “Vertep”.

Traditioneel Oekraïens concert
Het Grote Kolyada is een traditioneel Oekraïens concert waar zowel gasten als artiesten kerstliedjes (`kolyadki` in het Oekraïens) zingen. Terwijl men in West-Europa Kerstmis in december viert, begint de Kerstviering in Oekraïne op 6 januari en duurt tot medio februari. In deze periode ontmoeten vrienden en families elkaar en zingen kolyadki. Artiesten vermaken bezoekers met traditionele Kerstliedjes en leuke optredens in traditionele Oekraïense kostuums. Op 3 februari 2019 is iedereen van harte welkom dit bijzondere concert in de Bonifatiuskerk bij te wonen. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.