Grootonderhoud flat Mgr. Bekkerslaan in volle gang

Rijswijk Wonen geeft e galerijflat aan de Mgr. Bekkerslaan een grote opknapbeurt. Het gebouw moet nog zeker veertig jaar mee en wordt toekomstklaar gemaakt. De helft van de 93 woningen is al gerenoveerd. Het andere deel is direct na de bouwvakantie opgestart. De woonlasten van de bewoners gaan omlaag, terwijl ze er meer comfort voor terugkrijgen.

De renovatie gaat gaat om het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en energieprestaties. Dit moet leiden tot meer wooncomfort en energiebesparing voor de bewoners.”

Het blok aan de Mgr. Bekkerslaan dateert uit begin jaren zeventig van de twintigste eeuw. Het bestaat uit twee delen, van zes en van acht bouwlagen. In totaal gaat het om 93 woningen. Omdat er zoveel vraag naar is komen twee appartementen op de begane grond bij. Daarnaast vinden nog meer opvallende ingrepen plaats. Er komt een nieuwe hoofdentree die transparant en duidelijk zichtbaar is vanaf de straat. Het plafond van aluminium lamellen met LED-lichtlijnen moet voor nog meer licht zorgen. Vanuit veiligheidsoogpunt wordt het complex alleen toegankelijk voor bewoners met een sleutel en melden bezoekers zich via de videofoon. Er komen verder een ruimte voor scootmobielen en een cycle-up voor fietsen.

De bewoners zijn heel betrokken, soms kritisch. Toch verloopt alles naar verwachting, mede dankzij het werk van onze bewonersconsulent, de inzet van de bewonersprojectcommissie en de nauwe samenwerking met Rijswijk Wonen. En natuurlijk de speciale app die de huurders continu over het verloop van het onderhoud informeert.”