Grofvuil: Vandaag gebeld, morgen opgehaald

“Twee weken wachten voor je grofvuil wordt opgehaald, dat kan niet”, zegt Larissa Bentvelzen tijdens de begrotingsbehandeling gisterenavond. “Waar moet je het al die tijd bewaren”. Dat was voor dit Beter voor Rijswijk raadslid reden voor de motie: ‘Grofvuil: vandaag gehaald, morgen opgehaald’. Wethouder Armand van de Laar gaat in overleg met Avalex voor een ‘op maat behandeling’.

Lange wachttijd een probleem
Larissa: “Er wordt veel grofvuil bijgeplaatst bij de ondergronds containers. Maar de wachttijd voor mensen die bijvoorbeeld verhuizen in de wachttijd veel te lang. Een wachttijd van 14 dagen of soms langer werpt een drempel op voor bewoners”.

Grofvuilbeleid verbeteren
“Wij willen het grofvuilbeleid aanzienlijk verbeteren”. Larissa vroeg de wethouder om te onderzoeken wat het kost als het grof vuil binnen een dag wordt opgehaald. Wethouder Armand van der Laar onderkent het probleem en vertelt in gesprek te zijn met Avalex. “In principe is binnen een dag ophalen wel mogelijk, dat gebeurt ook al wel, maar dat heeft een fors kostenplaatje. We bespreken nu de mogelijkheid van maatwerk. Dat moet leiden tot aanzienlijk kortere wachttijden”.