Groeten uit Rijswijk, spelen met taal in de vakantie

‘De burgemeester is de baas van Rijswijk’, vertelde één van de leerlingen van basisschool De Bazar in perfect Nederlands, toen burgemeester Michel Bezuijen vanmorgen het allereerste exemplaar van het magazine ‘Groeten uit Rijswijk’ uitreikte. Hij deed dat in de speelgroep en de basisschool De Bazar van het Rijswijkse asielzoekerscentrum.

Vol tips voor de zomervakantie
Dit magazine helpt vaders, moeders, opa’s, oma’s om de taalontwikkeling van de kinderen spelenderwijs te stimuleren. Groeten uit Rijswijk geeft tips voor de zomervakantie. In het blad staan korte verhaaltjes, spelletjes en zoekplaatjes. Allemaal om samen met de kids over te praten of op ontdekkingsreis te gaan.

‘Bezig zijn met taal kan heel leuk zijn’
“Taal is belangrijk voor het leren op de basisschool. Zolang de kinderen niet zelf kunnen lezen spelen ouders en andere volwassenen een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van de kinderen”, vertelde de burgemeester. ‘Groeten uit Rijswijk’ laat zien dat bezig zijn met taal heel leuk kan zijn”. En natuurlijk speelde hij, geholpen door Marc Weterings van Rijswijks Belang ook mee met de kinderen.

De gemeente verspreidt het magazine op alle basisscholen en kinderdagverblijven, bij elke peuteropvang en op het Centrum voor Jeugd en Gezin.