GroenLinks ruimt het park op

 

Op zaterdag 18 februari vanaf 10.00 uur komt GroenLinks in actie tegen het zwerfvuil in de Rijswijkse Landgoederenzone. Gewapend met afvalgrijper, schepnet, bezem en vuilniszak uit de schoonaanhanger van de gemeente Rijswijk worden de parken rond verzorgingshuis Westhoff en sportpark Vredenburch vrijgemaakt van rondslingerend afval. Help je mee het park op te ruimen? Kom dan naar de parkeerplaats tussen de voetbalvelden van sportpark Vredenburch richting verzorgingshuis Westhoff aan het Julialaantje.

Als je in Rijswijk goed om je heen kijkt, zie je in de parken en op straat helaas vaak zwerfafval. Dat geeft niet alleen een rommelige aanblik, maar is ook slecht voor dier en milieu. Veel plastic komt via de sloten uiteindelijk in zee terecht en dat bedreigt het leven in de oceanen. Vogels kunnen het voor voedsel of nestmateriaal aanzien. Herten, egels en zelfs poezen kunnen stikken als ze een stuk plastic hebben ingeslikt.

GroenLinks wil met de actie de aandacht vestigen op het probleem van het rondslingerend afval en er tegelijk lokaal wat aan doen. Voor de actie maken we gebruik van de schoonaanhanger die de gemeente Rijswijk gratis beschikbaar stelt. Een aanrader voor iedereen die zelf een schoonmaakactie wil opzetten.