GroenLinks pleit voor compenseren en meer zekerheid bewoners sociale huur in Te Werve Oost

23 eengezinswoningen in Te Werve Oost zullen waarschijnlijk verdwijnen voor het renoveren van de wijk. Deze huurwoningen zijn verloederd en de woonomstandigheden zijn er alles behalve ideaal. Echter is het voor de bewoners van deze woningen geen goed nieuws, vinden een aantal partijen, aangezien er geen goede compensatie is geboden voor de huidige bewoners. GroenLinks biedt hierom tijdens de raadsvergading van 10 oktober moties aan om de sloop van de sociale huur te compenseren en de bewoners meer zekerheid te geven.

Te Werve Oost
De komende jaren worden er waarschijnlijk veel sociale huurwoningen in Te Werve Oost gesloopt. Na de sloop zullen er in de wijk meer woningen gebouwd worden dan er nu zijn (55% meer woonruimte) maar het aantal sociale huurwoningen in de wijk zal dalen. Dit zou kunnen betekenen dat niet iedereen die in de te slopen sociale huurwoningen woont hierna terug zou kunnen keren naar de wijk
Wethouder van der Laar: ‘Rijswijk Wonen heeft gezorgd voor een nieuw onderkomen van de inwoners. Dat er gezegd wordt dat dat niet het geval zou zijn, is niet waar. Dit is heel zorgvuldig en goed gegaan.’ Ook zegt hij dat de leefbaarheid van de wijk volgens het ontwikkelingsplan erg omhoog gaat.

Moties GroenLinks
Vele partijen steunen het verzoek van GroenLinks. Zo zegt Danny van Dam van Wij. Rijswijk: ‘Zo kunnen we niet met onze bewoners omgaan. De huidige bewoners hebben geen passend woonaanbod ontvangen. Daarnaast hebben we er weinig vertrouwen in dat het vernieuwde Te Werve Oost heel leefbaar gaat worden wanneer we alleen maar woningen blijven toevoegen.’ De moties van GroenLinks zijn dan ook aangenomen, met een grote meerderheid van de stemmen.