Grensperikelen Cromvlietkade ergernis bewoners

Als de Rijswijkse bewoners van de Cromvlietkade hun voordeur uitstappen, staan ze letterlijk vrijwel direct op Haags grondgebied. Zij wonen in Rijswijk maar de straat is van Den Haag. Ze worden beboet door Haagse parkeercontroleurs en hebben een Rijswijkse parkleervergunning. Straatborden staan er niet, want die mag Rijswijk niet plaatsen. De fractie van de Rijswijkse PvdA heeft vandaag hierover vragen gesteld aan het college van Burgemeester en wethouders van Rijswijk.

In het verleden speelde zich een discussie af over de fietstrommels en waar die zouden kunnen staan. Als de bewoners van de Cromvlietkade hun voordeur uitstappen, staan ze letterlijk vrijwel direct op Haags grondgebied. Dat zou voor burgers slechts een administratieve situatie moeten zijn zonder praktische problemen. Goede afspraken tussen onze beide gemeenten zouden dergelijke problemen kunnen voorkomen.

De PvdA Rijswijk wil een einde aan deze vervelende situatie door het oplossingen van onduidelijkheden. “We willen weten welk parkeerregime hier geldt en dus ook wie er handhaaft. Ook moeten er afspraken komen tussen Rijswijk en Den Haag over de weg en het onderhoud, zodat de bewoners hier geen last van hebben”.