Gratis knalbril van Pearle Opticiens

Elk jaar vieren we met zijn allen oud en nieuw. Een groot feest met lekkere oliebollen en prachtig vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt jaarlijks veel letsel aan ogen of andere delen van het lichaam. Om het gebruik van vuurwerkbrillen te stimuleren heeft Pearle een exemplaar gemaakt met een leuk montuur dat gratis is af te halen bij Pearle in de Herenstraat en In de Bogaard. Iedereen aan de knalplanga, zoals Donnie dat noemt, bekijk dit filmpje

63% zet geen vuurwerkbril op
Elk jaar vallen er honderden vuurwerkslachtoffers. Een van de meest voorkomende letsels, is oogletsel: maar liefst 27% loopt permanente oogschade op door vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Meer dan 40% van de slachtoffers was omstander, en stak dus zelf geen vuurwerk af.

52.000 gratis vuurwerkbrillen
Al sinds 2013 deelt Pearle gratis vuurwerkbrillen uit. Pearle Opticiens wil alle ogen van Nederland op scherp zetten. Daarom willen we Nederland bewust maken van oogschade rondom de jaarwisseling te voorkomen. Iedereen moet goed voor zijn of haar ogen zorgen, het is immers het meest kostbare bezit dat we hebben. Daarom deelt Pearle elk jaar in december 50.000 knalplanga’s uit. Haal hem gratis op bij een Pearle winkel bij jou in de buurt.