Gratis drinkwater bij Strandwalfestival

Nu het Strandwalfestival weer in aantocht is worden er veel vragen gesteld die van belang zijn voor de bezoekers van het driedaagse event in Rijswijk. Beter voor Rijswijk oppert middels schriftelijke vragen aan het college van B&W om gratis gekoeld drinkwater aan te bieden als het een warme dag wordt.

Gratis drinkwater in de Bogaard
In winkelcentrum, in de Bogaard is reeds een tapkraan van Dunea aangelegd waar Rijswijkers hun flesje of bekertjes gratis kunnen vullen met vers drinkwater, maar in Oud Rijswijk is dit nog niet het geval.

Kosten
Rijswijk.tv sprak met Sandra Zittersteijn, woordvoerder van Dunea over de mogelijkheden: “De plaatsing van het drinkwaterpunt in het winkelcentrum was destijds gratis. Dunea heeft dit gedoneerd vanwege de aftrap van de samenwerking met de gemeente Rijswijk.” De reguliere kosten van zo’n drinkwaterpunt zijn volgens de woordvoerder €5.000 euro. Je krijgt er dan wel tien jaar lang gratis onderhoud van Dunea bij.

Evenementenkraan
Er zijn verschillende mogelijkheden om water uit te delen. Dit kan door een vaste installatie, maar voor evenementen is het ook mogelijk om hier een tijdelijke oplossing voor aan te vragen.

Voorzichtig met gemeenschapsgeld
Als drinkwaterbedrijf probeert Dunea zoveel mogelijk gratis kraanwater op evenemententen uit te delen. “Omdat we werken met maatschappelijk geld kunnen we een installatie niet zomaar overal gratis weggeven. Wij staan altijd open voor samenwerking, dus bij interesse nodig ik uit om de aanvraag bij ons neer te leggen.”

Geen noodzaak voor organisatie op dit moment
Paul Schott, secretaris van het Starndwalfestival: “Je moet problemen oplossen als ze zich voordoen. Laten we de situatie een week van tevoren bekijken. Als blijkt dat het snikheet wordt, dan moeten we met de gemeente passende maatregelen nemen. Het heeft onze aandacht.”

Beter voor Rijswijk wil zekere voor het onzekere
Omdat het nog niet te voorspellen is hoe het weer tijdens het Strandwalfestival zal zijn doet Beter voor Rijswijk een dringend verzoek aan het College van B&W om zorg te dragen voor voldoende vulpunten voor gekoeld drinkwater zowel aan de Van Vredenburchweg (bij de stand van de Gemeente Rijswijk) en op het evenementen terrein in het Rijswijkse bos.