Glazen Radiohuis Haaglanden bereikt 100.000 mensen

Door: Arvid van Oosten –

In september stond het Glazen Radiohuis in Bogaard Stadscentrum. Vijf dagen lang werd aandacht gevraagd voor taal en laaggeletterdheid in de week van Lezen en Schrijven. Een maatschappelijke uitdaging die helaas steeds groter wordt in Nederland.

Groot bereik onder de inwoners van Haaglanden
Ondertussen is geprognotiseerd dat met de inzet van velen via radio, tv, internet en het winkelende publiek in de week er 100.000 mensen in aanraking gekomen zijn met deze maatschappelijke uitdaging. Een impressie van de week zie je in deze video.

Veel verschillende gasten in het huis
Een week lang schoven allerlei gasten aan in de studio om meer te vertellen over zichzelf of over de organisatie waar zij voor werken. Dit zijn bijvoorbeeld zelf mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of werken voor een organisatie die iets proberen te doen aan laaggeletterdheid in de regio. Het radiohuis werd geopend door de Rijswijkse wethouder Larissa Bentvelzen. Na vijf dagen werd de week met een symbolische druk op de knop afgesloten door de Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer.

Regiogemeenten en fondsen doen mee
Het Glazen Radiohuis werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en Schrijven, Rijswijk Wonen, Gemeente Rijswijk, Gemeente Den Haag, Gemeente Delft, Gemeente Westland, Gemeente Midden-Delfland en Fonds 1818.

Bekijk de aftermovie van het Glazen Radiohuis hier.