Giga belangstelling voor nieuwe (sociale) woningen RijswijkBuiten

Het wordt bijna bewoonte, een rij belangstellenden voor de deur van het informatiecentrum van RijswikBuiten aan de Van Rijnweg. Nu ging het zaterdag om De Tuinen van Sion fase 13. Koop en huurwoningen, waaronder 26 sociale huurwoningen.

Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan deze ontwikkeling, maar graag gaven ze nu alvast een kijkje in de keuken. Belangstellenden in de koopwoningen krijgen deze ochtend een voorproefje van het ontwerp van de woningen en de bijbehorende plattegronden. Naar verwachting is de start verkoop van de koopwoningen in juni van dit jaar.

26 sociale huurwoningen
Fase 13 van de Tuinen van Sion bestaat in totaal uit 122 eengezinswoningen onderverdeeld in 58 koop- en 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen. De koopwoningen worden in verschillende woningtypes aangeboden, variërend in grootte van 111 m2 tot zelfs 175m2. De sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen zijn vergelijkbaar met de huurwoningen die eerder in RijswijkBuiten zijn gerealiseerd zowel in grootte als in architectuur. De verhuur van deze woningen wordt pas in 2019 opgestart.