Gezelligste feest van het jaar weer op komst: Het Sinterklaasfeest

Zaterdag 19 november is het weer zover: Sinterklaas en zijn pieten komen een feestelijke muzikale intocht door Rijswijk maken! De route is zelfs al bekend, alleen is er nog budget nodig om het Sinterklaasfeest zorgeloos te laten verlopen.

Burgerinitiatief
Marc Weterings, wie bedenker is van dit burgerinitiatief, werkt samen met honderd man vrijwilligers voor en achter de schermen om het Sinterklaasfeest te organiseren. ”Vorig jaar waren er onwijs veel blije opa’s, oma’s en gezinnen met kinderen langs de kant die plezier hadden in de optocht” aldus Marc. ”Het was ouderwets gezellig en ik wil mij daar als burger weer hard voor inzetten om er weer een top feest van te maken”.

De route
De sint komt met hele ervaren, minder ervaren en pieten die het nog moeten leren naar Rijswijk. Met leuke muzikale pieten bands start de opkomst net als vorig jaar om 11:00 in de Populierlaan. De sint vervolgt de route verder naar Oud Rijswijk en is rond 11:45 in de Kerklaan. Vervolgens wordt er een kleine stop gehouden bij Onderwatershof. Rond 13:45 vervolgt de sint zijn tour richting het Pyramideplein waar hij rond 14:30 hoopt aan te komen met zijn pieten. Tussen 14:30 en 16:00 is er tijd voor fotomomentjes met ouders en kinderen.

Verschillende sponsoren
Grote sponsoren als Bakkerij ’t Stoepje, Herberg van Ouds ’t Nest en Kalkman snoep dragen hun steentje bij aan de opkomst in november. Naast deze sponsoren, wordt dit jaar ieder kindje voorzien van een leuk cadeautje dat afkomstig is van een bekende Game Center dat gevestigd zit in Rijswijk. Er zijn tevens al meerdere sponsoren die zich hebben aangemeld om mee te doen met de Sinterklaasoptocht. Welke dat precies zijn is nog niet bekend.

Crowdfunding
Omdat het een burgerinitiatief is, wordt het feest niet volledig ondersteunt door de gemeente. Hierdoor moeten Marc en vele vrijwilligers het budget zelf regelen. ”’We zijn druk bezig met het regelen van verkeersregelaars, beveiliging, verzekering en bijvoorbeeld strooigoed voor de kinderen” vertelt Marc. In totaal is er 6.000 euro nodig om uit de kosten te komen. Er is daarom een Crowdfunding opgestart, waar je vanaf 5 euro al een bijdrage kan doen aan het aankomend Sinterklaasfeest. Inmiddels is er al meer dan 1.460 euro opgehaald.

Mocht u iets willen doneren voor het aankomend Sinterklaasfeest kan dat via de link hieronder. Vergeet bij uw donatie de fooi niet op 0 te zetten, de de doneersite rekent namelijk al een percentage van het bedrag.
https://whydonate.nl/nl/fundraising/wie-kent-hem-niet-sinterklaas-in-rijswijk-2022