Gevaarlijke verkeerssituatie door zwerfaanhanger blijft voortduren

De zwerfaanhanger op de hoek van de Polakweg en de Volmerlaan is een doorn in het oog van weggebruikers omdat hij al het zicht wegneemt voor verkeer van rechts. Het onkruid rond het voertuig laat zien dat hij er al een tijdje staat. Hoe lang dat is weet niemand, maar hij staat er al minimaal een half jaar.

Dagelijks gaat het vaak bijna mis
Op onze redactie kregen we in de afgelopen tijd verschillende tips over de aanhanger en de gevaarlijke situaties die er dagelijks zouden ontstaan. En dat blijkt te kloppen. Dagelijks gaat het bijna mis op de locatie. Weggebruikers die het verkeer van rechts vanaf de Polakweg niet kunnen zien rijden een stukje door of rijden gewoon volledig door. Dat resulteert in een heleboel ‘bijna’ ongelukken en veel schrikmomenten van weggebruikers.

De schrik zit er goed in
Eén van de reacties was van een Rijswijkse vrouw die bijna een ongeluk had: “Het scheelde niets. Ik heb voor mijn gevoel minutenlang stilgestaan van de schrik nadat ik bijna tegen een auto aan botste op de Polakweg. Ik kwam van de Volmerlaan en had de bestuurder van een auto van rechts niet gezien. Toen ik me realiseerde waarom, kwam dat door de aanhanger die het zicht volledig blokkeert.”

Geen oplossing ondanks toezegging
De politie werd gebeld om te vragen of zij iets konden doen. Het antwoord was duidelijk: “Nee, wij kunnen niets doen. Je moet hiervoor bij de gemeente zijn. Wij hebben ook geen gegevens van de eigenaar, dus we kunnen hem niet bellen.” De medewerker van de klantenservice van de gemeente kon wel iets doen. “Wij gaan het doorgeven aan handhaving en zullen er een sticker op plakken. Als daar niet op gereageerd wordt dan kunnen we hem weghalen.” Maar twee maanden later is er geen sticker geplakt en is de verkeerssituatie nog altijd onoverzichtelijk door de zwerfaanhanger.